Шеф Кабинета: др Љубица Видић, специјалиста психијатрије, субспецијалиста судске психијатрије


Кабинет за треће доба, у склопу Одељења за специјалистичко-консултативне прегледе Клинике за одрасле Института за ментално здравље, отворен је априла 2007. године са идејом да пружа свеобухватну психијатријску помоћ и лечење особама изнад 65 година живота, али и свима онима који желе да ублаже неминовне психолошке процесе последњих неколико декада живота.

Не постоји особа која није прошла кроз фазе туговања током растанака или губитака, која није страховала са разлогом (некада и без њега), којој се није догодило да заборави значајан датум, догађај или договор… Не постоји човек који сваке ноћи лако усни, добро спава и устаје одморан… Некада смо мање или више усамљени, некада се тај доживљај пренагласи… Свега овога смо понекад свесни, али понекад и не.

Уколико Ви или чланови Вашег непосредног окружења приметите нешто од поменутих ситуација или стања… обратите нам се. Нисте једини. Имамо решење јер поседујемо знање, стручност и искуство актуелних и пређашњих генерација…

КАКО?

Концепт рада у Кабинету за треће доба осмишљен је као тимски рад стручњака различитих специјалности на превентиви, унапређењу и неговању менталног здравља оних који то желе, као и на препознавању и уклањању ризика од разболевања у мери коју допушта савремена наука.

Терапијска активност подразумева лечење психијатријских поремећаја у диспанзерским условима. Третман се састоји у примени лекова, подршци, корекцији понашања, индивидуалном или групном раду, укључујући и чланове породице.

Клупским активностима, једног дана у седмици, обезбеђују су консултације за све заинтересоване који желе боље да упознају и схвате проблеме са којима се популација трећег доба сусреће. Свим заинтересованим клијентима и корисницима биће омогућена социотерапија кроз дружења, релаксацију, креативну мануелну делатност и менталну активност. Запослени у Кабинету, едуковани су да у сваком тренутку помогну свима који желе да се ангажују око неге и бриге о старим лицима.

КАДА?
Понедељак и среда: 8-15х

ЗАШТО?
1. Зато што постојите
2. Зато што смо овде због Вас
3. Зато што нисте сами
4. Зато што имамо решење
5. Зато што из сваке ситуације налазимо бар два излаза
6. Зато што имати проблем није срамота
7. Зато што треба да изађете из куће
8. Зато што је разговор лековит
9. Зато што умемо да сиво обојимо златним
10. Зато што је са осмехом све лакше
Преузмите брошуру