КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), МАЈСКИ НАСТУП КОМПОЗИТОРСКОГ ДУА „ХАЛБСТАР И УМБРА“

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) одржаће се концерт Композиторског дуа „Халбстар и Умбра“ 14. маја у 18 сати на ИВ спрату у свечаној „Црвеној“ сали.
Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у наступу Композиторског дуа.

Композиторски дуо Халбстар и Умбра, настао је 2002. године у Београду а чине га Марија Балубџић-Умбра и Жељко Макивић-Халбстар. Истражују форме попут кантауторских и електронских експеримената, кабареа, фолка и театра. Користе акустичне, и електронске инструменте, ритам машине, ВСТ-ијеве, плуг-ин-ове и глас. На сцену износе засићене електронске и електроакустичке звукове са рачунара у комбинацији са укулелетом и сетом дечијих удараљки, са гласом и телом у првом плану.

Халбстар и Умбра су изводили музику и приказивали видео радове у Културном центру „Rex“, Дечијем културном центру Београд, Центру за културну деконтаминацију, Омладинском центру ЦК13, Културним центрима Град, Жица, Вентил, Десигн Боx, итд…

Окренути су динамичнијим облицима представљања (концерт, театар, интернет) а велики део њиховог рада се односи на примењену музику, продукцију и сарадњу са другим музичарима. Аутори су музике за театар („Породичне приче“, Биљана Србљановић, ФДУ, „Самоудица“, Александар Радивојевић, Атеље 212) и музике за филм „Добро јутро“ Марине Радмилац.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us:
Pin Share