Директорка Института за ментално здравље примила награду Сократовог комитета из Оксфорда

Проф. др Душица Лечић Тошевски, дописни члан Српске академије наука и уметности, директор Института за ментално здравље, учествовала је на Самиту лидера под називом „Убрзана урбанизација: економија, друштво, менаџмент“ који се одржавао у Лондону од 15. до 17. априла. Том приликом проф. Лечић Тошевски је примила европску награду Сократовог комитета из Оксфорда коју је добио Институт за ментално здравље за наука и едукацију. Трећег дана самита одржала је предавање о раду Института који је уједно и Колаборативни центар Светске здравствене организације за ментално здравље.

Дописни члан САНУ, др Душица Лечић Тошевски је неуропсихијатар, психотерапеут и професор Медицинског факултета Универзитета у Београду и шеф Колаборативног центра Светске здравствене организације за ментално здравље. Она се, између осталог, бави истраживањима у областима поремећаја личности, депресије и трауматског стреса, као и реформом заштите менталног здравља у Србији. Током своје дугогодишње каријере предводила је тим колега са којима је успешно развила концепт „отворених врата“ који омогућава пацијентима са менталним сметњама да се лече у заједници, што је био разлог да Светска здравствена организација прогласи Институт за ментално здравље Колаборативним центром који се бави лечењем, едукацијом и истраживањима, а због успеха у едукацији и науци и да добије овогодишњу Сократову награду.

Самит лидера у Лондону традиционално окупља светске лидере и истакнуте стручњаке који су својим радом значајно допринели унапређењу друштвеног, економског, културног, образовног и научног развоја. Тема овогодишњег самита била је усмерена на убрзану урбанизацију у области економије, друштва и менаџмента.

Лиценца ЕБА

Више информација о самиту можете пронаћи на следећем линку.

certificate_socrat

Please follow and like us:
Pin Share