МАРТОВСКИ НАСТУП ПЕВАЧА ХОРА “СВЕТИ ЈОАКИМ И АНА”

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 12. марта одржаће се наступ певача хора “Свети Јоаким и Ана” у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали. Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у појењу духовне музике!
Хор „Свети Јоаким и Ана“ постоји уназад 10 година, при храму Свете Петке на Чукаричкој падини. Храм Свете Петке подигнут је октобра 2004. године, а освећење храма је, по благослову патријарха Павла, извршио Епископ западноамерички Лонгин. Црква је пројектована у српско-византијском стилу у који су унети и елементи савремене архитектуре. При храму је активан мешовити хор, а негује се и певничко појање. У најскорије време се планира покретање школе певничког појања. Према речима једном од чланова хора (Андреја Оташевића) духовна музика је простирање звука пријатељства и љубави. “Мелодија сачињена од неколико нота говори милион речи, које свако разуме на свој начин”.
Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us:
Pin Share