КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС),ОКТОБАРСКИ КОНЦЕРТ АНСАМБЛА „КРАЉ ПЕТАР ПРВИ“

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) одржаће се концерт ансамбла “Краљ Петар Први” 9. октобра у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали! Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у наступу.
Уметнички Ансамбл “Краљ Петар Први” постоји од 2009. године, када је први пут регистрован. Основали су га бивши ученици основне школе “Краљ Петар Први” поводом обележавања 290 година постојања школе (Коларчева задужбина, мај 2008.). Основна идеја оснивача, љубав према певању и дружењу, има за циљ промоцију грађанске културе и традиције, музичке културе Србије као и популарне, такозване “евергреен” музике – домаће и стране. Ансамбл је предвођен диригентом Милошем Марковићем.
До сада је ансамбл имао преко 20 наступа у земљи и иностранству: поводом отварања Универзијаде (2009.), на Међународном фестивалу фолклора у Прагу (2009.) и Љорет де Мару (2010), наступ у оквиру манифестације “Дани Светосавља“ у Паризу (2011.) и многи други.
Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us:
Pin Share