КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), МАРТОВСКО ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) одржаће се песничко вече 13. марта у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали. Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у поезији наших познатих песника Ање Марковић, Слободана Николића, Маја Даниловића и Јасне Милићев.

Ања Марковић је објавила збирку песама „Напољу су људи” у издању едиције Првенац (Крагујевац). Слободан Николић је објављиван у више зборника песама у Србији и иностранству. Поред поезије пише кратке приче. Добио је награду УНЕСЦО-а за песму „Четврти дан” 2011, Италија, Трст. Мајо Даниловић је објављиван у преко 100 збирки, алманаха и антологија у Србији и иностранству. Неке од књига љубавних песама које је објавио су: “Док светом газим расуте пољупце”,“Макар то била слутња само”, “Воли ме пјесниче… као у пјесми, као у сну”. Јасна Милићев је објавила збирке поезије „Шарам по глави“, „Башта модре кише“ и „Не бринем више“. Објављује и прозу и књижевне приказе. Добитник је награде „M International Poet of Merit”, Washington D.C., USA, 2001. Превођена је на бројне језике.

Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us:
Pin Share