Одржано предавање о одговорном конзумирању алкохола у Дому омладине у склопу представљања нашег првог “Водича за одговорно пијење”

У понедељак (24. новембра) је у Дому Омладине, у Београду, др Ивица Младеновић, одржао предавање о постулатима нискоризичног пијења алкохола.

Промовисање „нискоризичног пијења алкохола” није новост у свету и са успехом се спроводи у великом броју земаља. С тим у вези, тим лекара стручњака Института за ментално здравље је покренуо националну кампању под називом „Одговорно пијење у Србији“. Једна од најзначајнијих активности ове кампање је управо „Водич за одговорно пијење алкохола“ са циљем да се јавност упозна са концептом „друштвено прихватљивог пијења”, односно да буду дефинисане оне количине алкохола и стил пијења које их неће ускраћивати да уживају у пићу.
Сви посетиоци су добили бесплатан примерак водича, а имали су прилику и да питају све што их занима о овој теми.

– Алкохолизам представља најраспрострањенију социјално-медицинску болест, а злоупотреба алкохола представља водећи узрок смртности код младих узраста од 15 до 29 година -рекао је др Младеновић (начелник Клинике за болести зависности Института за ментално здравље и уредник “Водича за одоговорно пијење алкохола”).

Please follow and like us:
Pin Share